COMUNICAT DE PRESĂ

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a inchis astazi definitiv Universitatea Internationala Deschisa Tehnoeconomia Europeana Academia de Tehnoeconomie si Cooperare Romano Americana, aflata in strada Venerei nr.6 C, Bucuresti.

Masura inchiderii definitive, anuntata inca de ieri, a fost pusa in aplicare prin decizia nr.4051/04.09.2003 emisa in baza procesului verbal de constatare a contraventiei, incheiat de catre inspectorii A.N.P.C.

O echipa de control formata din inspectorii A.N.P.C. si reprezentanti ai Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului a efectuat ieri o actiune de control la sediul Universitatii Internationale Deschise Tehnoeconomia Europeana Academia de Tehnoeconomie si Cooperare Romano Americana, ca urmare a numeroaselor sesizari primite de M.E.C.T. de la consumatori.

Agentul economic nu a permis accesul organelor de control in sediul universitatii, motiv pentru care inspectorii A.N.P.C. au aplicat o amenda contraventionala in valoare de 100 milioane lei si au propus masura inchiderii definitive, conform O.G. 21/1992, cu modificarile si completarile ulterioare, privind protectia consumatorilor. Totodata a fost aplicata si o amenda in valoare de 40 milioane lei, pentru practicarea publicitatii inselatoare, deoarece universitatea oferea servicii neautorizate de Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului.

Astazi Doamna Secretar de Stat Rovana Plumb, Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor s-a deplasat la sediul unitatii unde a aplicat pe usile de acces in incinta universitatii un semn distinctiv cu valoare de sigiliu, prin care unitatea isi incheie definitiv activitatea.Inlaturarea sau distrugerea acestui semn distinctiv cu valoare de sigiliu se sanctioneaza conform art. 243 Cod Penal.

Actiunile de control intreprinse de inspectorii A.N.P.C. si reprezentantii Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului privind respectarea legalitatii functionarii unitatilor cu activitati de invatamant vor continua in urmatoarea perioada in intreaga tara.